Lista mea de bloguri

miercuri, 24 noiembrie 2010

Paltin , Bucovina



Dimineata asta de toamna tarzie a fost superba.
Soare caldut si ceata prin vai…

-O tinut vremea cu noi , zice Ilie. In alti ani la jumatatea lui noiembrie era zapada la timpul asta.

De cateva zile e forfota mare in curtea lui. Martea trecuta  s-a apucat sa-si mai construiasca un  corp de casa . Vineri deja cei opt mesteri incepusera sa puna  tabla pe acoperis. Intr-o saptamana  , maxim zece zile sa spunem, ar trebui sa fie gata totul.

Ilie e fierar in Paltin si toate treburile de peste an l-au facut sa amane constructia asta. Acum lucreaza la foc automat ,cum se zice, ca sa  o poata termina  cat e vremea buna. Mobilul ii suna des , dar pe localnicii care au nevoie de el ii mai amana daca nu-i urgenta. Pe la ora 11 , cand am parcat langa gardul gospodariei sale nu parea sa fie preocupat de altceva decat de ridicatul casei.Obisnuit insa cu turistii care vor sa-i viziteze fieraria a facut focul si s-a dus inapoi la mesteri. Vreo jumatate de ora ne-am invartit prin atelierul sau  fotografiidu-ne intre noi. Din cand in cand  Ilie se mai intorcea zambind si mai arunca cate un lemn pe foc.

-Hai ca aveti noroc, ne-a zis la un moment dat.

Pentru noi poate ca nu s-ar fi apucat  azi de fierarie , doar asa ca sa apara in poze.Dar nu-l poate refuza pe unul dintre mesterii cu care ridica etajul. Mesterul trebuie sa-si potcoveasca iapa ca sa poata ajunge la timp si maine.Asa ca se apuca de treaba.
Toata lumea multumita !
Noi ca avem subiect.
Iapa ca s-a ales cu potcoave noi.  A, sa nu uit…. si  cu o bere din partea prietenilor , dupa cum se vede.

O alta zi in  Bucovina….

19 noiembrie 2010


3 comentarii:

  1. Frumoasa si poveste dar mai ales ilustrarea povestii cu fotografii. Imi place fotografia cu sudura in mod deosebit

    RăspundețiȘtergere
  2. Scut cu fond roșu,undat de argint. În partea superioară se află un cal în mers, spre dreapta, În partea inferioară, trei brazi dezrădăcinați, cel din mijloc mai înalt, toți de argint. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint - argint ca si soarele ce rasare deasupra muntilor ca si taria luminii sudata de nea Ilie in fieraria sa.Frumos tinut, frumoasa poveste, superbe poze.

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri